Hirdetés

Apple-Samsung per: a koreaiakat 290 millió dolláros kártérítésre kötelezték



|

A bíróság döntött, a Samsungot 290 456 793 dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték szabadalomsértés miatt.

Hirdetés

A bíróság csütörtökön döntött a Samsung és az Apple legutóbbi perében kiszabott kártérítés összegéről. A dél-koreai gyártót perdöntő bizonyítékok alapján még tavaly augusztusban marasztalták el a kaliforniaiak szabadalmainak megsértése miatt.

Az eredeti ítélet szerint 1,049 milliárd dollárt kellett volna fizetniük, de némi jogi kakaskodást követően az ügyben eljáró Lucy Koh bíró megállapította, hogy az esküdtszék alaposan elszámolta a kárösszeget, és 600 millió dollárra mérsékelte a büntetést.

Hirdetés

A Samsung továbbra is sokallta a summát, ezért új tárgyalást kértek. A kártérítés végső összegéről döntő tárgyalások során kemény összecsapások folytak a tárgyalóteremben: a Samsung még faji megkülönböztetéssel is megvádolta az Apple-t; a cupertinóiak pedig azt bizonygatták, hogy az iPad Minit nem a héthüvelykes tabletek sikere ,miatt dobták piacra.

Shara Tibken, a CNET egyik újságírójának Twitter-bejegyzése szerint a bíróság végül 290 456 793 dolláros jóvátétel megfizetésére kötelezte a Samsungot. Salamoni döntés: az Apple 380 milliós kártérítésre tartott volna igényt; a Samsung legfeljebb 52 milliót szeretett volna fizetni.

(Forrás: The Verge/CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.