Hirdetés

Apró Napster gyõzelem a lemezkiadók perében



|

Hirdetés

Marilyn Hall Patel szövetségi bírónõ szerint mindez komoly kárt okoz a Napsternek, és a közérdeknek egyaránt. A birónõ a napokban további haladékot adott az egykor tízmilliók által használt zenefájl-csere szolgáltatást mûködtetõ Napsternek, hogy az bizonyítékot gyûjthessen a lemezkiadók ellen, mielõtt a végleges, összefoglaló ítélet megszületne. A Napster szerint a lemezkiadók visszaélnek szerzõi jogaikkal, hogy monopolizálják a digitális zeneforgalmazói piacot.

"A felperesek jelenlegi, állítólagosan méltánytalan viselkedése komoly károkat okozhat a közeljövõben" - áll Patel bírónõ 32 oldalas határozatában. "Amennyiben a Napster igazat állít, a felperes lemezkiadók megkísérlik monopolizálni a digitális zeneforgalmazói piacot." A gyanú középpontjában a lemezkiadók két elõfizetés-alapú online zeneszolgáltatása áll, névszerint a Pressplay, és a MusicNet, amelyek eszközként szolgálhatnak a versenytársak elnyomására. "Ezek a szolgáltatások ártalmasnak látszanak, ártalmasnak hangzanak, és annak is tûnnek" - írta a bírónõ.

A határozat egy január 23-ai meghallgatást követett, amelyen Patel bírónõ 30 nappal elhalasztotta az ítélethozatalt, amely idõ alatt a két fél megegyezésre juthatott volna. A határidõ az elmúlt napokban azonban lejárt, megegyezés pedig nem született.

A Napster vezetõi természetesen üdvözölték Patel bírónõ döntését. Elmondásuk szerint a társaság tovább küzd a per ellen, miközben megpróbál egyezségre jutni a kiadókkal. "Örülünk, hogy a bíróság eleget tett a Napster kérésének, és lehetõvé teszi két kritikus kérdés kivizsgálását. Ezek a lemezkiadók tulajdonjoga az elõadók szerzõi joga felett, valamint a szabad verseny akadályozása szerzõi jogaikkal való visszaélés keretében" - mondta Jonathan Schwartz, a Napster fõügyvédje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.