Hirdetés

Arcmimikát elemző szemüveg



|

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) olyan szemüvegen dolgozik, mely felismeri az arckifejezéseket.

Hirdetés

Mostanában ismét felbukkant az egyik kereskedelmi adón a Lie to me (Hazudj, ha tudsz) című sorozat, melyben az emberek arckifejezéséből, testbeszédéből állapítják meg, hogy igazat mondanak, avagy nem. A MIT olyan szemüvegen dolgozik, melynek beépített kamerája az arc huszonnégy különböző pontját vizsgálja és ezek alapján végez elemzéseket, ami alapján megállapítja, hogy az illető éppen mit érez.

A szemüveggel nem lehetünk annyira sikeresek, mint a filmben, mivel összesen hat kategóriába tudja besorolni a velünk szemben álló ember aktuális érzelmi állapotát, ami alapján lehet gondolkodó, beleegyező, koncentráló, érdeklődő, érdektelen, és zavart. A Rosalind W. Picard által kigondolt szemüveghez Rana el Kaliouby készíti a szoftvert, és kettejük szerint ezzel 64 százalékos biztonsággal lehet megállapítani, hogy valójában mit gondol az aktuális személy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.