Hirdetés

Arcunkra is kíváncsi az NSA



|

Az NSA nem csak privát beszélgetéseinkre kíváncsi, arcképünket is ellopja.

Hirdetés

Az egész világot behálózó kémbotrány tovább gyűrűzik. Ha azt gondolnánk, az NSA megelégszik a privát beszélgetések és levelezések ellenőrzésével, nagyot tévedünk. A legújabb kiszivárgott információk szerint az amerikai ügynökség arcfelismerő szoftverrel szkenneli át a teljes internetet, hogy így találjon meg bűnözőket és lejárt vagy érvénytelen útlevéllel rendelkező személyeket.

Hirdetés

Az NSA programja komolyabb változásokat is felismer, így például egy leborotvált vagy frissen növesztett szakáll sem verheti át. 2011-ben nagyjából 55 ezer használható képet gyűjtöttek be naponta a lehetséges jelöltek közül a kiszivárgott dokumentumok szerint.


A helyi szabályozások szerint az ügynökség nem építhetne hivatalos adatbázist a fotókból bírósági határozat nélkül. Bár konkrét törvény nem rendelkezik az arcképek begyűjtéséról, civil szervezetek erősen aggályosnak tartják a magánszférát megsértő eljárást. Ti mit gondoltok arról, hogy minden fotótok végül a titkosszolgálatnál landol?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.