Hirdetés

Árháború az online zene piacán



|

Hirdetés

Az oldalt az a Scott Blum, egy online kiskereskedő indította el, aki a Buy.com-nak is alapítója, bár a két cég független egymástól. A webhelyen az öt legnagyobb lemezkiadó kínálata érhető el. „A BuyMusic.com segítségével a zeneipar elindulhat a normális irányba”, kommentálta vállakozását Blum. „Nincs még egy szájt, amely ekkora nagyságrendben kínálna legális zenei anyagot. A hanglemez ipar 100 százalékban mögöttünk áll, a fogyasztók pedig megtapasztalhatják az új forradalmat a zenevásárlás területén”.




A webhely a letöltéshez a Windows Media Player 9.0 verzió használatát követeli meg, amely egyébként a webhelyen ingyenesen letölthető. A vásárló 30 másodperc erejéig ingyen belehallgathat a megvásárlandó lemezbe, és a letöltött zenefájlokat CD-re is égetheti. Az Apple áprilisban indította el saját fizetős letöltési szolgáltatását, amely az első nyolc héten ötmillió dalt adott el 99 centes áron. A szolgáltatás egyelőre csak Mac gépek számára elérhető, de hamarosan elindul a PC verzió is. A BuyMusic.com melletta RealNetworks is 79 centért árul zeneletöltést, de ők havi 10 dolláros előfizetési díjat is szednek, amit sem az Apple, sem a BuyMusic nem kér.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.