Hirdetés

Asztali ikonok eltakarítása



|

Hirdetés

Ezek száma az idő múlásával arányosan nő, és lassan érdekes szőnyegmintát képeznek a beállított háttéren. Alábbi tippünkben ismertetjük azokat a lehetőségeket, amelyekkel megszabadulhatunk ettől a kavalkádtól.Bár a legtöbb programot már ikonja alapján felismerhetjük, kedvencünk mégis óvatlanul eltűnhet többi színes társa között. Ilyenkor két lehetőség közül választhatunk: vagy mappákba rendezzük őket, vagy eszköztárrá alakítjuk.

Az első esetben maga a Windows siet a segítségünkre, mert egy karbantartó varázslót küld a káosz megszüntetésére. Általában hatvannaponként vizsgálja meg az ikonok használatának gyakoriságát. Ha nincs türelmünk kivárni a kérdéses időpontot, magunk is elindíthatjuk kézzel, a Vezérlőpulton található Megjelenítés modul segítségével. A felbukkanó ablakban válasszuk az Asztal fület, majd kattintsunk az Asztali elemek testreszabása gombra. A megjelenő panel alján indíthatjuk el a Karbantartó varázslót. Ennek második lépésében láthatjuk, hogy mikor futtattunk egy programot az asztalon lévő ikon segítségével. A Soha állapotban lévők automatikusan kijelölődnek. A sorsuk miatt nem kell aggódni, mert egy Nem használt asztali parancsikonok nevű mappába lesznek áthelyezve, amely a könnyebb fellelhetőség érdekében az Asztalon marad. Képernyőnk ezután fellélegezhet - amíg egy újabb programot nem telepítünk.




A másik lehetőség sokkal kényelmesebb, hiszen nem kell mappákat nyitogatnunk, ha mégis szükségünk lenne egy programra. Bár kevesen élnek ezzel, sokkal elegánsabb megoldás eszköztárrá alakítani asztali ikonjainkat. Első olvasásra bonyolultnak tűnhet, pedig csak némi ügyesség szükségeltetik hozzá. Először oldjuk fel a Tálca zárolását: kattintsunk az egér jobb gombjával annak egy üres pontján, majd - amennyiben ki van pipálva - kattintsunk a Tálca zárolása menüpontra. Ismét egy jobb egérgombos kattintás következik, ám ezúttal az Eszköztárak csoportból válasszuk az Asztal elemet. Ekkor a Tálca egyik oldalán megjelennek az ikonok. Fogjuk meg a bal egérgombbal az Asztal címke mellett, és húzzuk az ablak bal oldalára. Ha teljesen a szélére húzzuk, akkor megnyúlik, és felveszi képernyőnk teljes magasságát. A frissen létrehozott eszköztár címkéjén kattintsunk a jobb egérgombbal, és jelöljük ki a Mindig látható pontot. Ha ránézésre megismerjük az ikonokat, akkor a Szöveg megjelenítését is kikapcsolhatjuk. Ezután már csak egy dolgunk maradt: tüntessük el az Asztalról az ikonokat! Kattintsunk a jobb egérgombbal az Asztal egy üres területére, és az Ikonrendezés szempontja csoportból válasszuk ki az Asztali ikonok megjelenítése lehetőséget. Ezután Asztalunk mindig tiszta marad, telepített programjaink parancsikonjai az ablak szélére helyezett eszköztárra kerülnek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.