Hirdetés

Átnevezett kártyaolvasók



|

Hirdetés

Bár csak négy aljzattal rendelkezik, a Windows is négy meghajtónak látja. Amikor bedugok egy kártyát (többfélével is dolgozom), sokszor véletlenszerűen találom ki, hogy melyik meghajtó lehet az igazi. Muszáj minden alkalommal végigpróbálgatni, vagy van valami gyorsabb módszer is erre?A többfunkciós olvasóknak az az átkuk, hogy nemcsak az aktív meghajtó jelenik meg a könyvtárfában (mint a PCMCIA kártyák esetében), hanem az összes - gyakran 3-4 különböző betűjelen. Ezek számát nem tudjuk csökkenteni, de könnyebben kezelhetővé formálhatjuk őket. Helyezzünk minden aljzatba egy-egy kártyát, amelyek tartalmát pontosan ismerjük. Írjuk fel egy papírra, hogy melyik kártya melyik betűjelet kapta. Ezután vegyük ki őket az olvasóból. Jobb egérgombbal kattintsunk az egyik Cserélhető meghajtó feliratú egységen, és az előugró menüből válasszuk az Átnevezés menüpontot. Adjunk neki egy azonosító nevet, például CompactFlash vagy SmartMedia -- attól függően, melyik kártyához tartozott.




Miután végeztünk mindegyikkel, később már nem kell találgatásokba bocsátkozni a kártya hollétét illetően.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.