Hirdetés

Átszervezéssel menekül a bajból az Acer



|

Két különálló divízióra osztják fel a céget, új vezetőket is kineveznek.

Hirdetés

Az elmúlt évek gyengébb pénzügyi eredményei után nagyobb volumenű átszervezést hajt végre az Acer. A japán vállalat úgy gondolja, hogy a bevételek alapját képező hardveres részleget és az új piacok meghódítását célzó tevékenységeket hatékonyabb lenne különválasztani. A két új divízió minden tekintetben független lesz egymástól, s a saját útját járhatja.

Hirdetés

A Core Business csoportba azok a termékek tartoznak majd, ami az átlagos felhasználóknak az Acer-ről elsőre az eszébe jut: asztali számítógépek, notebookok, tabletek, kijelzők, szervereszközök, a hozzájuk kapcsolódó kutatás-fejlesztés, illetve a Corporate Business Planning and Operations. A beszédes nevű New Business csapata az okostelefonok, a viselhető eszközök, a BYOC (Build Your Own Cloud) és a Value Lab felelőse lesz.

Az átstrukturálással egy időben számos személycsere történt, illetve egy új befektetési alapot is létrehoztak a New Business fejlesztésére. A 2010-ben még a világ második legnagyobb PC gyártójának számító Acer tavaly a hatodik helyre zuhant, a két önálló divízióval és az áprilisban bejelentésre kerülő termékeikkel azonban talán sikerül javítaniuk a helyzetükön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.