Hirdetés

Ausztrália: állami portáloknak esett az Anonymous



|

Egy helyi törvénytervezet szerint a netszolgáltatóknak lényegében kémkedniük kellene az állampolgárok után.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben alig lehetett hallani valamit az Anonymous háza tájáról, ám a hackercsoport most méltó módon tért vissza a hírrovatokba, hiszen sikerült feltörniük az ausztrál kormány tíz különféle portálját is. A szokásosnak mondhatótól eltérően a csoport most valódi betöréseket hajtott végre, nem túlterheléses támadásokról van szó; a hírek szerint a kiszolgálókon talált infromációk letöltésén felül a hackerek megváltoztatták a webhelyek látogatóit fogadó lapokat is.


Az Anonymous legújabb akciója mögött álló személyek egy új törvénytervezetre kívánták felhívni az ausztrál állampolgárok figyelmét, amely szerint az internetszolgáltatóknak két éven át tárolniuk kellene az ügyfeleik komplett online aktivitását, ezen adatokhoz a bűnüldöző szervek természetesen könnyedén hozzáférhetnének.


Nem meglepő módon az Anonymous állítása szerint egészen addig nem fogják abbahagyni a „zajkeltést”, amíg az ausztrál kormány kukába nem hajítja a lakosok érdekeit sértő törvénytervezetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.