Hirdetés

Autós navigációs szolgáltatás mobilon keresztül



|

Hirdetés

A T-Mobile NaviGate BlueKit szolgáltatása GPRS mobil adatokat, drótnélküli Bluetooth kapcsolatot és a GPS műholdas technológiát egyesítve teszi lehetővé a felhasználónak, hogy átalakítsa mobiltelefonját autós navigációs rendszerré, áll a cég közleményében. A szolgáltatás, amely kedden indult Németországban, az év második felében elérhetővé válik más európai piacokon is. A technológia működése a következő: a járműben ott van a GPRS-képes telefon, amelyre fel kell telepíteni a NaviGate szoftvert. A készülék ezután Bluetooth kapcsolattal egy kis GPS vevőhöz csatlakozik. Amikor a felhasználó megadja úticélját, az információ a GPRS hálózaton keresztül eljut a T-Mobile közlekedési szerverébe, amely elkészíti az útvonalat, és az adatokat visszaküldi a mobiltelefonra. A felhasználó utazás közben folyamatosan kapcsolatban van a GPS rendszerrel, amely jeleket küld a telefonra, amely hangos üzenetekkel figyelmezteti a sofőrt, de a készülék kijelzőjén megjelenik az adott útszakasz. A T-Mobile előfizetői kérhetnek még ezen kívül közel valós idejű közlekedési híreket útvonal alternatívákkal, melyeket szintén közvetlenül a mobiltelefonra érkeznek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.