Hirdetés

Axelero Internet a fogyatékosokért



|

Hirdetés

Az Axelero Internet fontosnak tartja, hogy a lakosság minden rétege helyzetének és adottságainak megfelelő segítséget kapjon az internet nyújtotta lehetőségek kihasználásához. Az Axelero Internet által fenntartott [origo] új szolgáltatása a Hírmondó, a vakok és gyengénlátók számára teszi lehetővé az internetezést. A szolgáltatás elindítását az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által támogatott projekt tette lehetővé, amelynek keretében a Speech Technology Kft. jóvoltából megszületett a látássérültek igényeinek megfelelő hírfelolvasó böngésző. A hangos böngésző képes a weboldalak felolvasására, illetve a látássérültek számára speciálisan megformázott szövegeken könnyű navigációt tesz lehetővé.

A Hírmondó a Speech Technology saját fejlesztésű egyedülálló beszédszintézis eljárását alkalmazza, amely minden más jelenleg létező megoldáshoz és rendszerhez képest alacsonyabb költséggel és jobb minőségben működtethető. A böngésző sokoldalú internethasználatot tesz lehetővé, a szoftver az [origo] Hírmondó, vagy Szoftverbázis oldalairól ingyenesen tölthető le.




A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esetében az oktatás is kiemelkedő jelentőséggel bír. Az Axelero és a Matáv a mozgáskorlátozottak és a roma lakosság számára ezért ingyenes internetes oktatási programot indított. A Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Mediátor Alapítvány – Roma Centrummal közösen meghirdetett oktatás olyan emberek számára jelentheti az első lépések megtételét a világháló felé, akik helyzetüknél fogva az átlagnál is távolabb állnak az információs társadalom nyújtotta lehetőségektől. A programon résztvevők 4 órás, számítógéppel támogatott oktatás keretében mind elméleti, mind pedig gyakorlati oldalról megismerhetik, hogy milyen lehetőségek rejlenek az internet használatában. A képzést követően minden résztvevő ingyenes, hasznos információkat tartalmazó CD-t kap ajándékba, amelyen 15 óra ingyenes internet-hozzáférés is található annak érdekében, hogy az oktatásokon elhangzottakat otthon is kipróbálhassák. Az oktatásokra a MEOSZ és a Roma Centrum honlapján megjelölt elérhetőségeken és időpontokban lehet jelentkezni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.