Hirdetés

Az „internet atyja” a Mindentudás Egyetemén



|

Vint Cerf, a Google alelnöke tart előadást 2007. április 2-án.

Hirdetés

Vint Cerf hozta létre a hálózatba kapcsolt számítógépek közötti erőforrásmegosztást végző TCP/IP protokollok mellett az első kereskedelmi e-mail szolgáltatást is. Már egyetemistaként részt vett az ARPANET, a legkorábbi csomagkapcsolt számítógép-hálózat megalkotásában, később az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának felkérésére a DARPA-val, az internet ősével foglalkozó kutatási-fejlesztési program vezetőjeként dolgozott. 2005-ben elnyerte a számítástechnikai Nobel-díjként ismert Turing-díjat, valamint Bill Clintontól a National Medal of Technology, George W. Bushtól a Presidential Medal of Freedom díjakat. Elnöke a domain-nevekkel foglalkozó amerikai ICANN nevű non-profit szervezetnek, valamint 2005 óta a Google alelnöke. Hivatalos munkaköri megjelölése szerint ő a „Chief Internet Evangelist” a vállalatnál és feladata, hogy az internet jövőjét illetően előrejelzéseket tegyen. Emellett a NASA egyik laboratóriumával közösen a bolygóközi kommunikáció egy új szabványának kidolgozásával foglalkozik, mely nagyon jó hibatűréssel valósít meg lézeres- vagy rádiókommunikációt.

 

Előadásában Vint Cerf bemutatja, hogyan járul hozzá az internet a társadalom demokratizálódásához, továbbá átfogó képet ad az internetfelhasználók egyenrangúságát biztosító technikai megoldásokról és működési elvekről. Az előadás az internetes visszaélésekből fakadó olyan kérdésekkel is foglalkozik, mint az illegalitás, titoktartás, az információ sérthetetlensége és az információáramlás kontrollálhatósága.

 

Az internet szabadságával foglalkozó előadásra április 2-án kerül sor a Mindentudás Egyetemén 19.30-tól a Jövő Háza Teátrumában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.