Hirdetés

Az Acer bevezette a Linuxot



|

Hirdetés

A PC gyártó immár lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy legújabb Veriton 3600-as, 5600-as és 7600-as asztali PC szériájú modelljeit az ausztrál cégek a Red Hat Linux disztribúciójával felinstallálva vásárolhassák az eddigi Windows mellett. A cég marketing igazgatója, Raymond Vardanega elmondta, hogy a döntés ügyfeleinek kérésére történt, akiknek egy globális gyártású termékre volt szükségük, amely egész Ausztráliában támogatást kap. Az ügyfelek sorába kis és nagy cégek, valamint kormányzati szervezetek tartoznak, elsősorban az 5 és 50 PC között használó kategóriában. Miután ebben a kategóriában különösen ragaszkodnak a megbízható konfigurációkhoz, a gépek tesztelésén túl a Red Hat ellenőrzi a szoftver telepítést, nem harmadik fél.

Az Acer döntése a Linux beépítéséről a kereskedelmi PC kínálatba egy héttel követi a HP döntését, amely a Mandrake Linux 9.1 verzióval kínálja Compaq d220-as olcsó asztali PC-it, amelyek a 2 GHz-es Celeron processzorra épülnek. A Veriton PC-k viszont Pentium 4-alapúak, az Intel 865G lapkakészletet használják 800 MHz-es sínsebességgel. Vardanega szerint a Linux tovább folytatja térhódítását az üzleti PC-k területén, de az otthoni szegmenshez még nem elég érett: nem kellően felhasználóbarát és számos alkalmazással nem kompatibilis, így egyelőre nincsenek terveik a bevezetésére a kiskereskedelmi Aspire PC családban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.