Hirdetés

Az Adobe 300 millióval száll be Obama programjába



|

A technológiai oktatás fejlesztését támogató gigaprojeket a Prezi is támogatja.

Hirdetés

A Verge pénteki riportja szerint az Adobe is csatlakozott a Barack Obama amerikai elnök által meghirdetett ConnectED-programhoz. A kezdeményezés célja, hogy a kormány az iparág szereplőinek bevonásával javítson a technológiai oktatás színvonalán az Egyesült Államokban.

Az Adobe 300 millió dollár értékű szoftverrel szeretné támogatni a tanárokat és a diákokat, akik ingyen juthatnának hozzá az olyan szoftverekhez, mint a Photoshop Elements, a Premiere Elements, a Presenter, a Captivate vagy éppen az elektronikus aláírások hitelesítését lehetővé tévő EchoSign, amely a cég reményei szerint egyszerűbbé tehetné az iskolák adminisztratív feladatait.

Hirdetés

„Hiszünk benne, hogy a fiatalok az alkotás révén kiteljesíthetik a kreativitásukat, és megalapozhatják a jövőbeli sikereikhez kellő képességeket” – mondta Shantanu Narayen, az Adobe vezérigazgatója. A CEO hozzátette, hogy a cég ingyenes képzésekkel is szeretné segíteni az amerikai oktatókat.

A ConnectED-et az USA több technológiai nagyvállalata – köztük az Apple, a Microsoft és számos mobilszolgáltató – is támogatja: a cégek az elmúlt hónapokban több mint egymilliárd dollár értékű felajánlást tettek. A projektnek magyar vonatkozása is van: a Prezi százmillió dollár értékű licenccel szállt be a programba, és „több százezer” középiskola, illetve más oktatási intézmény számára tette elérhetővé népszerű felhőalapú prezentációs rendszerét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.