Hirdetés

Az Alphabet a világ legértékesebb cége



|

Az üzleti érték alapján már nem az Apple a világelső.

Hirdetés

Az Apple eredetileg 2001. augusztus 11-én vált a világ legértékesebb cégévé a piaci értékét tekintve, megelőzve az Exxon-Mobilt. 2013-ban a részvények 40 százalékos zuhanása után az Exxon-Mobil rövid időre visszaszerezte az elsőséget, de aztán megint az Apple lett a legértékesebb. 

Hirdetés

A részvényárfolyama most is csökkent a cégnek, ráadásul néhány elemző a folyamatos rekordok ellenére is vészjóslóan várja a visszaeséseket az iPhone-eladásokban, ami bizonyos befektetőket megijeszt. 

A piaci értékét tekintve még mindig az Apple a legértékesebb cég a világon, azonban az üzleti értékét nézve már csak a második hely az almás vállalaté. Az üzleti érték valósabb képet nyújt, mert a tartozásokat és a készpénzállományt is számításba veszi. 

Az Apple üzleti értéke 393 milliárd dollár, az első helyezetté pedig 420 milliárd. Az első helyre pedig az Alphabet került, a Google anyacége. Az Apple-t az üzleti értékét tekintve a hatalmas készpénzállománya miatt "büntetik". 

Érdekesség, hogy a Wall Street nagy elemzői szerint az Apple célárfolyama 143 dollár, míg akadnak olyan elszórt vélemények, amelyek szerint inkább 85, és az Apple hamarosan a Nokia és a BlackBerry sorsára jut. Az ilyen hozzáállású szakértők szerint forradalmian új termékkategóriára van szükség - miközben az alapkezelők továbbra is nagyban építenek az Apple-re, és még a céget gyűlölő amerikai/külföldi magánemberek nyugdíja is attól függ, mennyire sikeres az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.