Hirdetés

Az AMD bemutatója kétmagos processzorral



|

Hirdetés

A demonstrációban egy HP Proliant DL585 kiszolgálót használtak, amely négy kétmagos Opteron processzort futtatott, amihez mindössze egy frissített BIOS felületre volt szükség a hardver és az operációs rendszer között. A cég ennél több részletet nem tett közzé a kísérletről.

A lapkák - melyek két processzormagot, melyek mindegyikéhez 1 megabájt Level 2 gyorstároló társul - ugyanazt a 940 lábú csatlakozót használják, mint az AMD egymagos Opteron processzorai, melyeket 90 nanométeres technológiával gyártanak.




Ez a kompatibilitás teszi lehetővé, hogy a HP, a Sun és az IBM beépítse a kétmagos Opteront már meglévő Opteron rendszereibe.

A kétmagos Opteron lapkákat, melyek a 90 nanométeres technológiával készülnek, várhatóan a jövő év közepén hozzák kereskedelmi forgalomba. A cég olyan kétmagos processzorok kibocsátását tervezi, melyeket 1-8 processzoros kiszolgálókhoz lehet felhasználni. 2005 második felére várhatók azok a kétmagos processzorok, melyeket asztali PC-khez terveznek. Az AMD riválisa, az Intel szintén 2005-re ígéri kétmagos processzorait.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.