Hirdetés

Az AMD legújabb asztali processzora



|

Hirdetés

Az FX-53 ugyanazon a csomagolási technológián alapul, mint elődje, a szeptemberben piacra dobott FX-51, tehát a felhasználók használni tudják az új lapkát korábbi alaplapjukban. Akár csak a többi nyolcadik generációs Athlon 64 processzor, az FX-53 is lehetővé teszi 32 és 64 bites alkalmazások futtatását ugyanazon a PC-n, feltéve, ha 64 bites az operációs rendszer. A Windows XP 64 bites kiadásának egyelőre csak béta verziója van, de az idén várhatóan meglesz a végleges változat is, és a Linuxnak is elérhető néhány 64 bites verziója, amely hasznot tud húzni a processzor azon képességéből, hogy nagyobb memóriát tud kezelni.

Az AMD 200 MHz-cel 2.4 GHz-re emelte az FX-53 órasebességét, de teljesítménye az Intel Pentium 4 Extreme Edition csúcskategóriás asztali processzoráéval vetekszik. Az új AMD lapka 1 megabájt L2 gyorsító memóriát kínál, fogyasztása maximális terhelés esetén 89 watt. Mivel az FX-53 egyelőre csak korlátozott számban elérhető, ezért csak néhány PC gyártó kapott belőle, így az Alienware, az Evesham Technology és a Visual Technology.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.