Hirdetés

Az AMD megegyezett az Intergraph-fal



|

Hirdetés

Az AMD tehát 10 millió dollárt köteles fizetni május 7-ig az Intergraph-nak a Clipper technológiáért, amely egy, még a 1980-as években kifejlesztett processzor kódneve, amely egyedi tervezésű gyorsító memóriával rendelkezik. Az AMD januárban deklaratív döntést kért a bíróságtól, hogy mondja ki: a Clipper szabadalom nem érvényes, illetve az AMD lapkái nem sértik e szabadalmat. Az AMD a 10 millió dollár felett most számítási termékcsoportjának adózatlan nyeresége 2 százalékát is kifizeti az Intergraphnak, ami maximum 5 millió dollár lehet évente a 2005-ös, 2006-os és a 2007-es naptári évben.

Az Intergraph szellemi tulajdon és licenc divíziója jelentős bevételt könyvelhetett el az utóbbi években, leginkább az Inteltől, amely 2002-ben megvette e Clipper technológia licencét, idén pedig 225 millió dollárt fog fizetni a „párhuzamos instrukciós számítási” (PIC) technológiáért, amelyet az Itanium szerverprocesszorokban használ. A PIC technológiáért egyébként a Texas Instruments is fizetett az Intergraphnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.