Hirdetés

Az amerikai zeneeladások csökkenése lelassult



|

Hirdetés

A testület a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy 2003-ban a zenei felvételek és a zenei videók eladásából származó bevétel 6 százalékkal, 11.9 milliárd dollárra csökkent, miközben a CD eladások 7.1 százalékkal csökkentek. Ennek ellenére lassulás tapasztalható, mivel 2002-ben 8.9 százalékkal csökkentek a CD eladások. A RIAA úgy véli, hogy a csökkenés csökkenése tavaly ősszel kezdődött, amikor elindította a letöltők elleni pereket. (Az adatok nem foglalják magukban a legitim letöltési szolgáltatások adatait.)

„Az adatok a zeneipari trendek valamelyes stabilizálódását mutatják. A 2003-as éve fontos volt az ipar számára, mivel a cégek minden idők legszélesebb kínálatával és legváltozatosabb zenei hozzáférési módjaival léptek a fogyasztók elé, ideértve a műholdas rádiót, a webcast streameket, a kizárólagos kiadási szerződéseket, a különböző árstratégiákat, az új formátumokat és az értéknövelt összevont CD-DVD kínálatokat az üzletekben”, hangsúlyozza a RIAA jelentése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.