Hirdetés

Az amerikaiak a bankok helyett inkább a Google-nél dolgoznának



|

A LinkedIn adatai szerint évek óta a techcégek számítanak a legvonzóbb munkahelyeknek.

Hirdetés

A LinkedIn üzleti hálózatépítő oldalnak több mint 300 millió regisztrált felhasználója van. A cég irigylésre méltó adatvagyonnal gazdálkodik, és a felhasználók interakciói alapján évről-évre elkészíti Észak-Amerika „legvágyottabb” munkahelyeinek listáját. A nagyvállalatok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megnyerjék maguknak a képzett szakembereket. Sokuk az interneten toboroz – így a LinkedIn elemzéséből az is kiderül, melyek azok a cégek, amelyek a legügyesebben népszerűsítik magukat a munkavállalók körében.

Hirdetés

A riport elkészítésekor különféle tényezőket vizsgáltak, köztük azt, hogy milyen gyakran nézik meg a látogatók az egyes cégeknél dolgozó munkavállalók profiljait, mire kíváncsiak, ha a vállalatok oldalait böngészik, illetve megosztják és lájkolják-e a bejegyzéseiket.

A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy jelen pillanatban a technológiai vállalatok számítanak a legjobb munkahelyeknek. A Google és az Apple már második éve a toplista első és második helyét foglalja el; az első öt helyezett kivétel nélkül az IT-cégek közül került ki. A bankok, pénzintézetek viszont feltűnően népszerűtlenek: a top 30-ba egyedüliként a BlackRock befektetővállalatnak sikerült beverekednie magát; a Goldman Sachs a 49. helyen áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.