Hirdetés

Az AOL a Netscape frissítésére készül



|

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a frissítés része az AOL széleskörű erőfeszítésének, hogy új életet leheljen a Netscape márkába, melyet 1998-ban 4,2 milliárd dollárért szerzett meg. Az AOL ugyanis már teszteli új Netscape Desktop Navigator termékét, és idén januárban elindította olcsó internetszolgáltatását ezen a néven.

A böngésző frissítése lép a „korosodó” 7.1-es Netscape verzió helyére, minden bizonnyal 7.2 néven, amely a Mozilla alkalmazáskészlet készülő 1.7-es verziójára épül. A Netscape 7.1 a Mozilla 1.4-en alapul. Az új Mozilla csomag böngészőt, e-mail, hírcsoport és csevegő klienst foglal magába, valamint egy weboldal szerkesztőt, és olyan funkciókat kínál, mint pl. a felugró hirdetések blokkolása.

Az elemzők tavaly már temették a Netscape-et, miután az AOL lényegében szélnek eresztette a fejlesztőket, és kiszállt a Mozilla technológia fejlesztéséből is. A Netscape fejlesztését a Mozilla projekt vette át, melyet 1998 elején a Netscape indított el, majd az AOL vett át a cég megvásárlása után. Tavaly a Mozillán dolgozó emberek alapítványt hoztak létre az AOL által biztosított 2 millió dollárból.

A web böngésző piacot 96 százalékban a Microsoft uralja a WebSideStory idén márciusban közzétett adatai szerint. A maradék 4 százalékon osztozik a Netscape, az Apple Safari szoftvere, az Opera és a Mozilla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.