Hirdetés

Az AOL az ICQ kijavításával blokkolta a férget



|

Hirdetés

Mivel a javítás az ICQ szerverekre került, a felhasználóknak nem kell semmit tenniük.

A víruskutatók által kedden Bizex érdekessége, hogy a csevegő fórumokon keresztül terjed. A férget először észlelő Kaspersky Labs arról tájékoztatott, hogy a támadás csak az ICQ klienst használó felhasználókat érinti, azokat nem, akik külső, pl. a Trillian alkalmazásával használják az ICQ hálózatot. Ehhez később az AOL hozzátette, hogy csak az ICQ Pro felhasználóit támadja a Bizex, a Lite verzió felhasználói nem sebezhetők.

Az AOL szóvivője közölte, dolgoznak egy megoldáson, hogy segítsenek a megfertőzött ICQ Pro felhasználóknak, de addig is az antivírus szoftverek használatát és rendszeres frissítését javasolja a cég minden felhasználójának. Az azonnali üzenet egyre nagyobb figyelmet kap az ártó és megtévesztő alkalmazások íróitól. Épp a hónap elején terjedt egy vírusszerű játék az AOL Instant Messenger (AIM) felhasználói között, amely hirdetéseket továbbít a megfertőzött PC-kre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.