Hirdetés

Az AOL egy új antispam technológiát tesztel



|

Hirdetés

Az új eszköz egy új e-mail protokoll, az ún. Sender Permitted From (SPF), amely úgy iktatja ki a levélhamisítást, hogy lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy meghatározzák, mely kiszolgálóknak szabad levelet küldeniük internetes doménjük nevében, közölte Nicholas Graham, az AOL szóvivője. Az AOL az SPF segítségével úgy módosította a DNS rendszerét, hogy közzéteszi azon szervereinek IP címét, melyeket kimenő levelei küldéséhez használ. Ha széles körben telepítik, az SPF adatokat össze lehet vetni az interneten állomásozó Mail Transfer Ágensekkel (MTA) az egy adott doménről érkező levelek irányításakor, amivel meg lehet határozni, hogy a feladó legitim-e vagy hamis. A program kísérleti stádiumban van, és az AOL egyelőre nem is kívánja használni más doménekről érkező levelek szűrésére. Elsősorban visszajelzést várnak más nagy internetszolgáltatóktól, mint az MSN, a Yahoo és az EarthLink, ill. más nagy domén tulajdonosoktól, amelyek nagy tömegben dolgoznak föl leveleket.




Az SPF lényegében egy rést foltoz be az SMTP-ben, amit még a ’80-as évek elején fejlesztettek ki az eltérő hardvereket és operációs rendszereket használó host rendszerek közötti megbízható és hatékony üzenet közvetítéshez. Maga az SPF nem szünteti meg a spamet, viszont segíti a meglévő antispam technológiákat azzal, hogy a levél könnyen visszavezethető a segítségével az adott doménre, ami arra kényszeríti a szemetelőket, hogy gyakrabban váltsanak domént.



A protokollal azonban vannak még problémák, mert többek között inkompatibilis bizonyos legitim e-mail továbbító szolgáltatásokkal, pl. az online képeslap szolgáltatással, vagy a hírhelyek cikk küldő szolgáltatásával.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.