Hirdetés

Az AOL megvásárolta a Mailblocks céget

|

Hirdetés

Miután magáncégről van szó, az AOL nem tette közzé a vásárlás pénzügyi részleteit, csupán annyit közöltek, hogy a Mailblocks egyedi feladó hitelesítő technológiájának megszerzése motiválta őket a cég megvásárlására. A technológia „fehérlistázza” a feladókat, vagyis legitim feladónak tekinti azokat a címeket, amelyek megtalálhatók a felhasználó címlistáján. Az ismeretlen feladótól érkező e-maileket viszont automatikusan visszaküldi egy automatikusan generált üzenet kíséretében, amelyben arra kéri a feladót, gépelje be azt a hétjegyű kódot, amelyet a képernyőn lát. Amint ez megtörténik, az üzenetet a program eljuttatja a címzettnek, s a feladót a későbbiekben legitimnek tekinti. Ezzel a technológiával ki lehet szűrni a tömegesen kiküldött reklám e-maileket és a számítógéppel automatikusan továbbított férgeket.

Nicholas Graham, az AOL szóvivője közölte, hogy a vásárlás a múlt héten lezárult, a Mailblocks 20 tagú mérnöki csapata már át is költözött az AOL kaliforniai campusába. Az AOL azt tervezi, hogy a Mailblocks technológiáját hozzáférhetővé teszi előfizetői számára a „Mail & Spam Controls” menüpontban, illetve ingyenes e-mail szolgáltatásának felhasználói számára is, akik leveleiket online veszik át.

Az AOL már támogatja az új Sender Permitted From (SPF) protokollt, amely kiszűri a hamis e-mail címet használó reklámleveleket. A Mailblocks céget a néhai Phil Goldman alapította 2003-ban, aki egyike volt a WebTV Networks egyik alapítóinak. A Mailblocks e-mail szolgáltatást kínált otthoni és kisüzleti felhasználóknak havi 10 dolláros, illetve évi 25 dolláros áron. Szerdáig kínált ingyenes e-mail szolgáltatást is, de erre új felhasználók jelentkezését tegnaptól már nem fogadja el.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.