Hirdetés

Az AOL védelmet kínál a kémszoftverek ellen



|

Hirdetés

Az AOL bejelentésére röviddel az után került sor, hogy a Microsoft online divíziója, az MSN is spyware elleni védelmet vezetett be felhasználói számára, és több hónappal az után, hogy a rivális internetszolgáltató EarthLink is képessé tette felhasználóit a kémszoftverek blokkolására. Az AOL, amely az utóbbi időben felhasználói dezertálása ellen harcol, az Aluria cég anti-spyware technológiáját telepíti heteken belül közzéteendő új frissítésére, az AOL 9.0-ra, közölte a cég szóvivője, Andrew Weinstein. Az EarthLink a Webroot technológiáját használja tavaly október óta, míg a Microsoft a NAI McAfee divíziójának technológiáját kínálja.




Az internetszolgáltatók szerint a kémszoftverek nagyságrendben hasonló problémát jelentenek a világháló számára, mint a levélszemét. Az amerikai kiberbiztonsági szövetség, a NCSA tavalyi tanulmánya szerint a szélessávú felhasználók gépeinek 91 százalékában találhatók kém- vagy reklámszoftverek, amelyek a legtöbb esetben a zene- vagy a fájlmegosztó programokon keresztül kerültek oda és rossz esetben személyes adatok lopását is lehetővé teszik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.