Hirdetés

Az Apple és az SAP forráskódjait akarják az oroszok



|

Meg akarnak róla győződni, hogy nem Amerika számára kémkedik a két cég.

Hirdetés

Az orosz kormány szerint az Apple-nek lehetővé kellene tennie, hogy a forráskódjaikat kormányzati vizsgálatnak vessék alá. Nikolai Nikiforov kommunikációs miniszter szerint nem csak a cupertinói céggel, hanem a német SAP-val kapcsolatban is szükséges lépés ez annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, nem kémkednek Amerika számára az orosz lakosságról. 

Hirdetés

Nikiforov azt mondja, Snowden 2013-as botránya és az NSA nyilatkozatai nagyon fontos kérdéssé tették Oroszország megfigyelését, és sok aggályt vetettek fel a számukra külföldi szoftverekkel és hardverekkel kapcsolatban. A miniszter szerint azok a cégek, amelyek visszautasítják az együttműködést, valószínűleg rejtegetnek valamit a termékeikben. 

A Microsoft 2010-ben már kénytelen volt beleegyezni egy hasonló megállapodásba az oroszokkal: akkor a Windows 7, a Windows Server 2008 R2, a Microsoft SQL Server és az Office 2010 forráskódjait bocsátották az FSS rendelkezésére, amely az amerikai CIA mintájára működik. 

Az iPhone és az iPad népszerűsége miatt az Apple gyakran válik a potencionális kémtevékenységek gyanúsítottjává, de mindeddig senkinek nem sikerült bebizonyítani, hogy az almás vállalat az amerikai kormány hírszerzője. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.