Hirdetés

Az Apple felvásárolná a Teslát?



|

Elon Musk elismerte, hogy tárgyalnak Cookékkal. Tovább késik a Model X.

Hirdetés

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója csütörtökön a Bloombergnek nyilatkozva bejelentette, hogy 2015-ig elhalasztják a Model X bemutatását. Az elektromos crossovert eredetileg 2013-ban, majd 2014-ben akarták piacra dobni 49 900 dolláros áron. Musk azzal indokolta a csúszást, hogy „maximalista, ha a termékfejlesztésről van szó”, és elismerte, jelenlegi formájában „nem teljesen elégedett” az autóval.

Musk azokra a közelmúltban megjelent sajtóhírekre is reagált, amelyek szerint az Apple szeretné megvenni a Teslát, esetleg befektetne a vállalatba. A San Francisco Chronicle a múlt héten írt arról, hogy Adrian Perica, a cupertinói cég egyik magas rangú tisztségviselője tavaly tavasszal találkozott a dél-afrikai üzletemberrel.

Hirdetés

Musk Betty Liu, a Bloomberg riporterének kérdésére válaszolva kijelentette, „remek ötletnek tartja”, hogy a cupertinói vállalat autókat gyártson, és valóban tárgyalt a cég képviselőivel, arról azonban nem beszélt, hogy szóba került-e a felvásárlás. Amikor az újságírónő nekiszegezte a kérdést, hogy eladó-e a Tesla, Musk azt válaszolta, hogy ez „nagyon valószínűtlen”.

Musk ennek ellenére hangsúlyozta, nem zárkózna el attól, hogy tárgyalásokat folytasson a cég eladásáról, ha úgy látná, hogy az üzlet „hozzájárulhat ahhoz”, hogy a Tesla egy „tömegpiaci gyártásra szánt... megfizethető árú, vonzó elektromos autót” készítsen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.