Hirdetés

Az Apple lehet az új BlackBerry



|

Az Apple egyik nagy követője attól tart, hogy rossz úton jár az Apple, és rövidesen a BlackBerry sorsára jut.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban sokszor sokan igyekeztek már temetni az Apple-t, igazából ok nélkül. A cég egyik nagy követője, Marco Arment azonban olyan dologtól tart, amelyben már több a realitás. 

Hirdetés

Arment úgy gondolja, hogy amennyiben a Google látja jól a jövőt, akkor az Apple nagy bajban van, és rövid időn belül a BlackBerry sorsára juthat. Egykor a BlackBerry uralta a mobilpiacot - aztán megjelent az iPhone. 

Az iPhone anno nem csak jobb okostelefon volt, megváltoztatta a használati szokásokat. E-mailezés és telefonálás helyett ott volt az App Store, és lassan mindenhez lett egy külön app. Az okostelefon fogalma átalakult, a BlackBerry pedig nem tudta tartani a lépést. 

Arment felhívta rá a figyelmet, hogy az Amazon, a Facebook és a Google mind óriási munkát és pénzt ölnek a mesterséges intelligencia fejlesztésébe, illetve az asszisztensekbe és a hangalapú rendszerekbe. Azt remélik, hogy ezek jelentik a jövőt. Amennyiben így van, akkor pedig nagyon aggódik az Apple-ért. 

Mindhárom óriás évek óta aktívan van benne a big data-alapú AI szolgáltatások világában, és egyre több nagy cég mondja azt, hogy a mesterséges intelligenciának kulcsszerep jut a világunkban. 

Míg idén eljött a chatbotok kora, addig az Apple messze lemaradt a hangalapú keresésekkel és a nyelvi feldolgozással. A tapasztalatok szerint az Amazon Echo hatékonyabban játssza le a dalokat hangutasításra, mint amennyire a Siri egyáltalán megérti a keresendő címet. A Google AI-ja eközben a Google Now és a Google Fotók mögött is jelentős munkát végez, és kulcsszóra tudja kikeresni például az összes kutyát több évnyi fotóról. 

A Google megközelítésével nem egy tonna app lesz a mindennapi társunk, az eszközöket másként használnánk a jövőben. Persze lehet, hogy a Google meglátása mégsem a jövőt jelenti, elvégre a Google Glassra sem állt még készen a világ.

Ha azonban jó úton járnak, akkor az Apple-nek nem elég ismét megvennie a Siri fejlesztőit, a helyzetre semmi nem lesz gyors segítség - gondolta tovább Arment. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.