Hirdetés

Az Apple megveszi a Beats-et, bemutatták az LG G3-at - A hét legfontosabb hírei



|

A hét számos izgalmas hírt tartogatott a technológia iránt érdeklődő újságolvasók számára. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Hirdetés

Az Apple megveszi a Beats-et

Az Apple csütörtökön jelentette be, hogy 3 milliárd dollárért felvásárolja a rendkívül népszerű fülhallgatókat gyártó Beats Electronicsot és a Beats Music zenestreaming-szolgáltatást. A vételrából 2,6 milliárd dollárt készpénzben, 400 milliót pedig részvényekben fizetnek majd ki. Ez az Apple történetének eddigi legnagyobb akvizíciója, a készülő üzletről hetek óta cikkezett a sajtó.

 

Az üzletet a versenypiaci engedélyeztetést követően, várhatóan az év végén zárhatják le. A megállapodás értelmében Dr. Dre és Jimmy Iovine, a Beats két alapítója is csatlakozik a cupertinói vállalathoz, ahol az új termékek és szolgáltatások kifejlesztésén dolgoznak majd.

Részletek >>
 

Bemutatták az LG G3-at

Az LG kedden este mutatta be legújabb csúcstelefonját a G3-at. A G2 utódja több színben választható, fémhatású műanyag borítást, 5,5 hüvelykes, 2561 x 1440 pixel felbontású, 534 ppi pixelsűrűségű IPS-kijelzőt, négymagos, 2,5 Ghz-es Qualcomm Snapdragon 801-es chipszettet és Adreno 330-as GPU-t kapott.

Az előlapra egy 2,1 megapixeles, a hátlapra pedig egy lézeres autófókusszal, optikai képstabilizátorral és dupla LED-es vakuval ellátott, 13 megapixeles kamera került. Az okostelefon energiaellátásáról egy cserélhető, 3000 mAh-os akkumulátor gondoskodik.

 

Az LG G3-ból kétféle változat lesz kapható: egy 2 GB RAM-mal és 16 GB-os háttértárral, valamint egy 3 GB RAM-mal és 32 GB-os háttértárral szerelt modell. Mindkettő tovább bővíthető microSD-vel, akár 128 GB-os kártyákat is képes kezelni a telefon.

Részletek >>

Hirdetés

Veszélyben a tabletpiac

Az IDC elemzése szerint az 5,5 hüvelykesnél nagyobb kijelzővel szerelt okostelefonok népszerűsége komolyan veszélyeztetheti a tabletpiacot. A cég adatai szerint a táblák nem fogynak olyan jól, mint várták, az idén a korábban jósolt 260,9 millió helyett várhatóan csak 245,4 milliót adnak  el belőlük a gyártók, ami azt jelententi, hogy a tavalyi 51,8 százalék helyett az idén csak 12 százalékkal nőhet a piac.

 

Remekül fogynak viszont a phabletek. Az IDC előrejelzése szerint a 2013-as 4,3 százalék után 2014-ben már az összes eladott mobil 10,5 százalékát tehetik ki az óriáskijelzős okostelefonok. A szegmenst jelenleg a Samsung dominálja, de iparági források szerint az idén az Apple is bemutatja a maga 6 hüvelykes készülékét, ami hosszabb távon alaposan átrendezheti az erőviszonyokat.

Részletek >>
 

Levadászták a világ legnagyobb torrentoldalát

Az Independent hétfőn jelentette, hogy a brit rendőrség lekapcsolta a világ legnagyobb torrentkereső-oldalát, a naponta több millió felhasználó által látogatott Torrentz.eu-t. A TorrentFreak értesülései szerint több nagy fájlcserélő szájt is hasonló sorsra juthat, a londoni rendőrség a jogtulajdonosok jogászaival közösen azon ügyködik, hogy „felszámolja azokat az oldalakat, amelyek kalóztartalmakhoz nyújtanak hozzáférést”.

 

A Torrentz.eu domainnevének felfüggesztését a Scotland Yard szellemi tulajdonnal való visszaélésekkel foglalkozó divíziója kezdeményezte. Az oldal nem maradt sokáig elérhetetlen, az üzemeltetőnek sikerül elérnie a tiltás feloldását.

Részletek >>
 

Saját önvezető autót mutatott be a Google

Teljesen saját tervezésű, kormány és pedálok nélküli autonóm autót mutatott be a Google. A cég illetékesei a keddi Code Conference konferencián jelentették be, hogy még a nyáron elkezdik a kocsi üzemszerű kipróbálását, amelyet minden valószínűség szerint a Google X tesztlaborban raktak össze.

 

A vállalat eddig a Toyota és a Lexus átalakított modelljeit használta évek óta fejlesztett robotsofőrje tesztelésére. Saját autójukat nagyrészt más gyártók alkatrészeiből legózták össze. Ha a teszteken jól teljesít, szóba kerülhet a meglehetősen egyedi külsejű jármű piaci bevezetése is.

Részletek >>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.