Hirdetés

Az Apple-rekord után visszaesésre figyelmeztet Tim Cook



|

A várt történelmi visszaesés nem tart majd sokáig, hiszen közeleg az iPhone 7.

Hirdetés

Az Apple első pénzügyi negyedévére vonatkozó jelentése megérkezett, és bár a Wall Street elemzői többet akartak, ettől függetlenül megint abszolút rekordokat ért el a vállalat. 

Hirdetés

74,8 millió iPhone-t sikerült eladni a cégnek az elmúlt három hónapban, ami a tavaly ilyenkori 74,5 milliót felülmúlva a valaha volt legtöbb.  

Ugyan az iPadek eladásai az iPad Pro ellenére is csak 16,1 millió darabot jelentettek az elmúlt negyedévben (egy éve ez 21,4 millió volt); az árbevétel az egy évvel ezelőtti 74,6 milliárd dollárt helyett a mostani időszakban 75,9 milliárd dollár volt. 

Nőtt az Apple nyeresége is, 18,36 milliárd dollárra, és még Kínában is sikerült 14 százalékkal emelni az eladásokat. 

A mostani rekordok után azonban Tim Cook arra figyelmeztet, hogy jön a történelmi példa, amikor is először esnek vissza az iPhone-eladások éves összehasonlításban. A most már tartó negyedévre az elemzők 54,6 milliós darabszámot tippelnek, a tavalyi 61,2 millió helyett. 

Tim Cook megerősítette, hogy a következő alkalommal valóban visszaesésre lehet számítani az éves összehasonlításban. Ez viszont a mélypont lesz, vagy talán inkább egy pánikhangulatból felfújt médiaszenzáció. 

Az Apple első embere az év második felére komoly keresletnövekedést vár: rengeteg ember nem frissített még az iPhone 6/6S szériákra, a fejlődő piacokon növekszik a márka iránti kereslet, illetve Kínában is nagyon érdekli a középosztályt az Apple. A merőben új iPhone 7 iránti érdeklődést talán már említeni sem kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.