Hirdetés

Az Apple tényleg felvásárolja a Beats-et



|

Az iPhone-gyártó kerek 3 milliárd dollárt fizet a Dr. Dre és Jimmy Iovine által felfuttatott cégért. Ez az Apple történetének eddigi legnagyobb felvásárlása.

Hirdetés

Az Apple szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy 3 milliárd dollárért felvásárolja a Beats Electornics-ot – ez az iPhone-gyártó eddigi legnagyobb akvizíciója. Az iPhone-gyártó a rendkívül sikeres és nyereséges fülhallgatóvonal mellett a Beats Music zenestreaming-szolgáltatást is átveszi. A Beats két alapítója, Jimmy Iovine és Dr. Dre is csatlakozik a vállalathoz, feladatuk az új termékek és szolgáltatások kidolgozása lesz.

Hirdetés

Az Apple a vételárból 2,6 milliárd dollárt készpénzben, 400 milliót pedig részvényekben fog kifizetni. A közlemény szerint azért döntöttek a felvásárlás mellett, mert a Beats zeneközpontú üzleti filozófiája jól illik az övékhez. „Olyan [újdonságokkal] fognak előállni, amelyektől mindenki eldobja majd az agyát” – fogalmazott a The New York Times-nak nyilatkozva Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Dr. Dre a Beats eladásának köszönhetően milliárdos lehet
 

Az üzletet a versenypiaci engedélyeztetést követően, várhatóan az év végén zárhatják le. A Beats felvásárlásáról elsőként május 8-án a The Wall Street Journal számolt be, de később több lap, köztük a Billboard is arról cikkezett, hogy meghiúsulhat az alku.

A hivatalos bejelentés időzítése aligha véletlen: az Apple a jövő héten tartja a WWDC fejlesztői konferenciát, amelyen várhatóan újabb részleteket hoznak majd nyilvánosságra az akvizícióról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.