Hirdetés

Az Apple tudni akarja, hogy ki hackel iPhone-t az FBI-nak



|

Nem John McAfee az, de tudja, hogy ki és hogyan töri fel a kérdéses iPhone-t.

Hirdetés

Hosszú ideig ment a vita arról, hogy a kormány felszólítására az Apple hajlandó-e megkerülni az iPhone és az iOS biztonsági megoldásait, és feloldja-e a bűncselekménnyel kapcsolatos készüléket. 

Hirdetés

Az FBI meglepetésre végül talált valaki mást, aki segít meghackelni az eszközt - az Apple-re innentől kezdve nincs szüksége a hatóságoknak. 

Érthető módon az Apple több mint kíváncsi, hogy kiről van szó, és mit tervez a készülékkel. A kormány nem hajlandó elárulni a partnerét, az Apple-nek pedig fogalma sincs a továbbiakról. 

Az Apple ügyvédjei jelezték, bárki is lett a befutó, ragaszkodnak hozzá, hogy beszélhessenek vele. 

John McAfee korábban önmaga ajánlotta fel a segítségét az FBI-nak, és egy kíméletes, de hatásos módszerrel törte volna fel a készüléket. Most azt mondja, nem ő a titkos partner, azonban tudja, hogy kiről van szó

McAfee szerint az Apple és Tim Cook nagyon nem örülnek majd az FBI megoldásának, az ugyanis szinte egyenlő egy univerzális mesterkulccsal, ami végül minden felhasználónak cyberbiztonsági problémákat okozhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.