Hirdetés

Az ATI új grafikus mobilprocesszora



|

Hirdetés

Ez az ATI első alacsony kapacitanciájú (low-k) grafikus megoldása noteszgépek számára, fontos mérföldkő az energiatakarékosság szempontjából, miközben nagyobb sebességet is biztosít.

Az új processzor bejelentésekor az ATI jelezte, hogy sok cég máris vagy a közeljövőben használni fogja a lapkát noteszgépében, így az Alienware, a Fujitsu Siemens és a Samsung is. Az Apple hiányzik a listáról, de ők mindig titokként kezelik új termékekkel kapcsolatos terveiket. Az ATI különben is az Apple régi grafikus lapka szállítója, leszámítva egy rövid flörtöt tavaly az Nvidiával, amikor 15 és 17 hüvelykes PowerBook modelljeit átmenetileg GeForce Go lapkáival szerelte fel, de a 17 hüvelykes modellek későbbi frissítéseiben ismét a Mobility Radeon csipeket építette bele. Jelenleg csupán a 12 hüvelykes PowerBook G4 modellben dolgozik Nvidia processzor, minden más Apple asztali és notesz gépben ATI termék működik.

A kapacitancia csökkentése révén a Mobility Radeon 9700 30 százalékkal nagyobb órasebességgel dolgozik, mint a korábbi Mobility Radeon 9600-as, miközben megnő a telepélettartam. A 0.13 mikrométeres technológiával készülő lapkákat az ATI gyártó partnere, a TSMC gyártja, amelynek jelentős tapasztalata van a „low-k” termékek gyártásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.