Hirdetés

Az ECS tovább erõsít a Pentium 4 piacon



|

Hirdetés

Az elemzõk szerint a tajvani Elitegroup Computer Systems (ECS) a Pentium 4 alaplapok piacán meglévõ mintegy egy hónapos elõnyével a továbbiakban is komoly sikereket érhet el. Az elmúlt heti Comdex Fall 2001 kiállításon a társaság elsõként mutatta be tömegtermelésre kész állapotú ALi Aladdin-P4, valamint SiS650 chipkészletes Pentium 4 megoldásait.

Az ECS ACER chipkészletre épülõ Pentium 4 alaplapjai várhatóan még a hónapban megjelennek a piacon, bár az ALi december elejéig mindössze 100 ezer darab Aladdin-P4 chipkészletet szállít le. A többi alaplapgyártó a tervek szerint csak valamikor decemberben adja ki Aladdin-P4-alapú megoldásait. A SiS650-alapú ECS alaplapok várhatóan szintén megjelennek még a november folyamán, a többi alaplapgyártó azonban legkorábban is csak december második felére ígéri saját modelljeit.

A korai megjelenések mellett az ECS kiemelkedõen nagy Pentium 4-alapú termékválasztékkal rendelkezik, és gyakorlatilag az egyetlen nagyobb gyártó, amely felvállalta az Intel P4-licensz nélküli P4X266 chipkészletre épülõ alaplapok forgalomba hozatalát. A társaság ráadásul nem állt át kizárólag Socket 478-as P4 alaplapok gyártására, mint tette azt sok riválisa az új modellek megjelenését követõen, így a régebbi, kedvezményes árú Socket 423-as Pentium 4 processzorok kiárusításából nagy hasznot kovácsolt.

Egyes konkurens alaplapgyártók azonban úgy vélik, az ECS Pentium 4 alaplapok korai megjelenésének oka az, hogy a társaság olcsóbb, extrafunkciókban szegény alaplapokat gyárt, amelyek kifejlesztése kevesebb idõt vesz igénybe, mint az összetettebb modelleké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.