Hirdetés

Az első GeForce FX fecskék



|

Hirdetés

Megjött. Össze sem lehetne téveszteni, ugyanis a nagy turbinájáról már messziről felismerhatő. Sajnos a hatalmas hűtőgép létszükséglet a az üzembiztos működéséhez, mivel a 0,13 mikronos gyártási technológia ellenére a kártya hihetetlenül melegszik, disszipációja 75 Watt. Így nem is csoda, hogy a hátsó hűtőborda hőmérséklete elérheti a 70 fokot is. Így már érthető, miért is szükséges ez a teljes PCI helyet elfoglaló hűtés. Ennek a "tubának" köszönhetően a kártya tömege 610 gramm, háromszor nehezebb mint az ATI Radeon 9700 Pro.



A zajszint csökkentése érdekében a meghajtó programban két fajta üzemmód közül választhatunk. "2D Desktop", amikor a GPU 300 MHz-en, a memória 600 MHz-en üzemel. A teljes kakót "3D Performance" üzemben kap, amikor 500 illetve 1000 megahertzen ketyeg, ekkor a zajszint eléheti a 70 dB körüli szintet is!



Amint a képen is látható, két teljes kártyahelyet elfoglal, ám túl közel van a harmadik kártyához, így hálózati kártyán kívül más nem javasolt a közelébe.

Habár a kapott teljesítmény a mérleg túloldalán sok lemondással jár, a sebesség megszállott szerelmesei kétségkívül rajongani fognak érte.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.