Hirdetés

Az elsõ, P4X266-os chipsettel szerelt tajvani PC



|

Hirdetés

Szakértõk szerint nem lehet kétséges, hogy az új számítógép piacra dobásával a világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intelnek szeretnének fityiszt mutatni a tajvaniak. Az sem lehet vita tárgya, hogy a VIA és partnerei tényleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy a VIA új alaplapi chipkészletei egyre nagyobb piaci részesedéshez juthassanak, hiszen gondoljunk csak arra, hogy sokak számára mekkora meglepetést okozott, amikor a VIA képviselõi a közelmúltban bejelentették, hogy a VIA saját márkanévvel kíván alaplapokat forgalmazni, most pedig itt ez a Xander-féle bejelentés is, mely bizonyára nem tetszik túlságosan a VIA-val pereskedõ Intelnek.

A Xander International tehát semmitõl sem zavartatva piacra dobta az elsõ olyan tajvani asztali számítógépet, melyben a VIA DDR memóriatámogatással rendelkezõ Pentium 4-es chipkészlete jut fõszerephez. Különbözõ források szerint a tajvani cég vezetõit többen is figyelmeztették, hogy nem biztos, hogy jó, ha egy ilyen számítógép piacra dobásával összerúgja a port a mindenható Intellel, azonban a cég vezetõi nem ijedtek meg. A Xander képviselõi a bejelentés kapcsán elmondták, hogy cégük teljesen függetlennek tartja magát, ami azt jelenti, hogy olyan számítógépeket dob piacra, amilyeneket csak akar, vagyis amelyekre megfelelõ igény mutatkozik a piacon.

A Xander vezetõi azt remélik, hogy a december 1-én kezdõdõ Information Month Fair szakkiállításon mintegy 2-3 ezer P4X266-os Pentium 4-es konfigurációt sikerül majd eladniuk, melynek köszönhetõen az idei év végéig az eladott konfigurációk száma elérheti akár a 7-8 ezret is, ezzel pedig a cég vezetõi már mindenképpen elégedettek lennének. Szakértõk szerint tény, hogy az a viszonylag kis mennyiség nem sokat lendít a VIA Technologies eladási mutatóin, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a VIA presztízse igen komoly mértékben növekedhet tõle. A Xander egyébként hamarosan piacra dobja majd az újabb, P4X266A chipsettel szerelt asztali számítógépeit is, valamint december elején várható annak a Xander notebooknak a megjelenése, melyben a VIA cég C3-as processzorai kapnak helyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.