Hirdetés

Az emberek félelmeire építettek júliusban



|

Hirdetés

Az elmúlt hónapban első alkalommal jelentek meg a postaládákban olyan levelek, melyek a különféle veszélyektől rettegőket szólítják meg. Az új típusú spamek az egyén, a család, és az otthon biztonságát védő termékeket reklámoztak.

"Védje meg gyermekét a szexuális bűnözéstől!" ("Protect your child from sex offenders!") vagy az "Ön nem látja őket, de ők látják önt!" ("You can't see it, but it can see you!") tárgysorú és ehhez hasonló levelekkel próbáltak a spammerek eltérni a megszokott kéretlen levelek stílusától. Júliusban még olyan elektronikus útmutatók is terjedtek, melyek szülőknek próbáltak tanácsot adni, hogyan tartsák távol gyermeküket a kábítószerektől.

"A kéretlen levelek küldői mindig is segítőkészséget színleltek, eddig viszont főként antidepresszánsok, teljesítménynövelő gyógyszerek és hasonló termékek megvásárlására, olcsó hitelek felvételére csábítottak minket. Most biztonsági berendezéseket kínálnak, és van abban valami ironikus, hogy levélszemét-küldők kereskednek biztonsággal, miközben pont a spameket használják fel leggyakrabban vírusok terjesztésére, adathalászatra és kémprogramok telepítésére" - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója.

Júliusban a pénzügyi tárgyú levélszemét és a gyanús egészségügyi ajánlatok még mindig vezetik a Spam Index listáját. A csalások között egyre gyakoribbak a magukat PayPal rendszerből származónak feltüntetett e-mailek, és a szoftverspam aránya is folyamatosan növekszik. Júniushoz hasonlóan az elmúlt hónapban is csökkent a pornográf témájú kéretlen levelek száma. Az előző időszakban népszerű, kutyatartással kapcsolatos spamek szinte teljesen eltűntek - júliusban csak az alkalmanként megjelenő, háziállatok szőrét eltűntető szőnyegtisztító termékekről érkeztek ajánlatok.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.