Hirdetés

Az Ericsson ügyvezetője válthatja Steve Ballmert



|

Meglepetésnek tartják, hogy Hans Vestbergen gondolkozik a Microsoft.

Hirdetés

A Bloomberg forrásai szerint könnyen lehet, hogy megvan a Microsoft új ügyvezetője. A redmondiak igazgatótanácsa állítólag azt fontolgatja, hogy Hans Vestbergnek, az Ericsson jelenlegi ügyvezetőjének adja a vezéri széket. A hír szinte mindenkit meglepett a Wall Streeten és a médiában is. 

Hirdetés

Sokáig a Ford CEO-ját, Alan Mulallyt várták Steve Ballmer helyére, azonban hosszas találgatások után a múlt hónapban végleg eldőlt, hogy Mulally az autógyártónál marad. Ezzel a jelöltek amúgy is szűk listája még kisebb lett. Egyes vélemények szerint valószínűtlen, hogy belülről neveznének ki valakit, elvégre az utóbbi években sok nagy név távozott tőlük, köztük a windowsos vezér Steven Sinofsky és az xboxos Don Mattrick is. 

Ballmer tavaly augusztusban jelentette be a távozását, az utódlását pedig 12 hónapon belül ígérte. A legtöbb vélemény szerint egyáltalán nem tervezett Ballmer leváltása, hanem annak az eredménye, hogy az Apple és a Google egyaránt "lenyomták" Redmondot, és a PC-s eladások is minden nap rosszabbul alakulnak. Bár a Microsoftnak a két nagy óriással kell versenyeznie, a kritikusok szerint Hans Vestberg vezetésével erre nem lennének alkalmasak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.