Hirdetés

Az EU lépéseket ígér a levélszemét ellen



|

Hirdetés

A bizottság megbízásából készített felmérés szerint nyár végére az unióban mozgó e-mailek több mint fele kéretlen levél lesz. „A spam elleni harc mindenkit érint, s jelenleg az egyik legfontosabb kérdés, amellyel az internet szembesül”, fogalmazott Erkki Liikanen, az EU informatikai főbiztosa. A konkrét fellépés a különböző országok együttműködésén alapul majd, s magában foglal technikai intézkedéseket, ill. a fogyasztók körében végzett tájékoztatást is.

A bizottság intézkedései egybeesnek az új uniós adatvédelmi direktíva bevezetésével, amely kategorikusan megtiltja a kéretlen e-mailek küldését. A direktíva októberig megtalálja útját a tagállamok törvénykönyveibe is, így ezekben az országokban ősztől csak olyan e-mail alapú marketing tevékenység folytatható, amely a címzett előzetes hozzájárulásán alapul. Ez az ún. „opt-in” megközelítés azonban megengedi a reklámcégeknek, hogy leveleikkel célba vegyék jelenlegi ügyfeleiket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.