Hirdetés

Az európai cégek után kémkedik Oroszország



|

Az európai, az amerikai és az ázsiai gazdasági titkok érdeklik az orosz kormányt.

Hirdetés

Eddig a kémkedési botrányok középpontjában Amerika állt, köszönhetően az NSA-nek. Könnyen lehet, hogy most a figyelem megoszlik, és az oroszok is kapnak belőle. A CrowdStrike cyberbiztonsági cég jelentése szerint 2013-ban igen aktívan lopkodott az orosz kormány is. 

Hirdetés

A hírek alapján az orosz hírszerzés üzleti hálózatokat tört fel világszerte, többek között Európában, Amerikában és Ázsiában. Az oroszok arra voltak kíváncsiak, melyik cég min dolgozik, ezért a cégek intellektuális tulajdonát lopták el nagy erőkkel. A támadások főként az energiaipart és a tech szektort érintették. 

Bár Amerika és Kína gyakran politikai okokból intéz cybertámadásokat mások ellen, állítólag az orosz kormány kizárólag gazdasági információkra szomjazott. A támadásokat jelenleg úgy tudni, egy oroszországi Energetic Bear nevű hackercsoport hajtja végre, amit a CrowdStrike egy ideje már követ. Azt mondják, a hackerek állami megbízás alapján dolgoznak. A cél üzleti titkok megszerzése a világ minden tájáról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.