Hirdetés

Az év informatikai vállalkozói



|

Hirdetés

Az előbbi kategóriában a 15 tagú bírálóbizottság Vaspál Vilmosnak, a FreeSoft Rt. elnökének ítélte oda a díjat, míg Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója Vinnai Balázs, az IND Kft. ügyvezető igazgatója lett.

Vaspál Vilmos 2004 szeptembere óta tölti be a FreeSoft Rt. elnöki pozícióját. A közgazdász végzettségű szakember a 80-as évek elején a Videotonban kezdte pályafutását szoftverfejlesztőként, majd 1990-ben a FreeSoft Kft. egyik alapító tagja lett. Ettől kezdve meghatározó szerepet tölt be a vállalat felépítésében, üzleti és szakmai sikereinek megalapozásában, a cég tőzsdére vitelében és külföldön is terjeszkedő részvénytársasággá alakításában. Vaspál Vilmos 2003 óta az IVSZ elnökségi tagja.

Vinnai Balázs 1997-ben alapította az IND Kft.-t három társával együtt. A cég Európában is az elsők között fejlesztett WAP banki megoldást a CIB Bank részére. Az IND-et 2003-ban felvették a a világ leggyorsabban fejlődő cégeit tömörítő Fast500 club-ba. Szintén 2003 folyamán az IND felvásárolta a német pénzügyi alkalmazáspiac korábbi éllovasának, a Brokat Technologies-nak e-finance részlegét, meghatározó részesedést szerezve ezzel az egész európai piacon. A miskolci székhelyű cég mára három országban több mint hetven főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá vált. Tavaly a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vinnai Balázst az év vállalkozójának választotta. A nyertesekkel a ComputerWorld következő lapszámában közöl majd interjút.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.