Hirdetés

Az FBI a Facebookot és a Twittert is monitorozza



|

Egy olyan szoftvert kívánnak bevetni, ami összegyűjti a közösségi oldalakon megjelenő információkat.

Hirdetés

A közösségi háló ma már az a hely, ahol talán a leggyorsabban juthatunk mindenféle információhoz - ez természetesen az amerikai FBI figyelmét sem kerüli el, ezért is figyeli aktívan a Facebookot és a Twittert is. Most azonban ennél jóval tovább kívánnak menni, és egy olyan szoftvert akarnak bevetni, amely monitorozza és összegyűjti az információkat.

 

A Szövetségi Nyomozóiroda ebben a hónapban egy információszolgáltatásra irányuló kérelmet adott ki, amivel olyan cégeket keres, amelyek képesek biztosítani egy olyan szoftvert, amely ellenőrzi a közösségi oldalakat, és begyűjti a "publikus információkat". Ezekből a tárolt és valós idejű információkból a földrajzi koordinátákat is felhasználva akarják gyorsan és hatékonyan összegyűjteni, hogy egy fenyegetésnek vélt helyzetben ki, mikor, hol és milyen szerepet töltött be.

 

"A közösségi háló a hírszerzés elsődleges forrása lett, mert a kulcsfontosságú eseményeknél és a kialakulóban lévő helyzeteknél az első számú fórummá vált." - áll az FBI közleményében, amelyről a the Guardian is beszámolt.

 

 

Az FBI úgy véli, hogy ezen oldalak monitorozásával olyan plusz, valós idejű információkra tesznek majd szert, amelyek jelentős mértékben megnövelik a hírszerző-tevékenység hatékonyságát. Természetesen a Szövetségi Nyomozóiroda tervei máris nagy visszhangot váltottak ki, és számos aggodalomra adtak okot.

 

Jennifer Lynch, az Electronic Frontier Foundation nevében így nyilatkozott: "Ezek, a nyílt forráskódú adatokat bányászó eszközök, és az, hogy feltehetően nagyon hosszú időre megőrzik ezeket, ellentétben állnak az adatvédelemmel. Aggódom a hatás miatt, amit a szólásszabadságra jelentenek az Amerikai Egyesült Államokban." - írja a The Telegraph.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.