Hirdetés

Az FCC adóztatni fogja a VoIP-beszélgetéseket



|

Hirdetés

Az FCC a választások után szeretné elfogadtatni törvényhozási javaslatait, amellyel meg kívánja oldani a VoIP kommunikáció - a bizottság szerint feltétlenül szükséges - rendszabályozását és adóztatását. Florida állam elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megengedné a VoIP adóztatását, míg New York-ban úgy döntöttek, hogy a VoIP a telefon-cégről alkotott saját elképzelésükön belül van, és ezért az államnak kell adót kiszabni a forgalomra. Amennyiben elfogadnák az FCC javaslatát, az megfosztaná a különböző államokat mindennemű adóztatási joguktól a VoIP-vel kapcsolatban. Michael Powell, az FCC elnöke így nyilatkozott: "A VoIP egyszerűen egy másik módja a telefonálásnak. Éppen ezért másfajta szabályozást is igényel."

A technológia bizonyos színtű szabályozása - és adóztatása - elkerülhetetlen. Amíg ez nem történik meg, az államok tovább fogják erőltetni a saját adóztatási elképzelésüket. Azt a szenátori törvényjavaslatot, miszerint a VoIP mentesüljön mind a szövetségi, mind az állami szabályozás alól, heves ellenkezés fogadta - beleértve az igazságügyi minisztériumét is, amely lehallgató-kapukat szeretne elhelyezni a technológiában. A most előterjesztett törvényjavaslat az FCC kezébe adná a VoIP szabályozásának kizárólagos jogát. Az FCC kezdetben csupán minimális megkötéseket rendelne el, hogy a technológia kellőképpen kiforrhasson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.