Hirdetés

Az FCC megszavazta a másolásvezérlőket



|

Hirdetés

A keddi szavazás kötelezi a digitális televíziós jeleket venni képes hardverek gyártóit, hogy készülékeik ismerjék fel a sugárzott műsort kísérő „jelzőket” (flag), melyek a tartalom másolásvédelmét biztosítják. Amikor a kompatibilis eszköz (PC vagy DVD-író) jelzőt tartalmazó tartalmat talál, megakadályozza „válogatás nélküli” átvitelüket az interneten. A jelző egyetlen bit, amelyet hozzátesznek a sugárzott digitális TV műsor adatsorához (data stream). Önmagában a jelző nem védi a tartalmat. Az FCC rendelkezése csak arra kötelezi a gyártókat, hogy digitális eszközeik minden bejövő adatban keressék a jelzőket. Az egyhangúlag elfogadott rendelkezés szerint 2005. július 1-ig minden eszköznek fel kell tudni ismernie a sugárzott flaget. Addigra a digitális képmagnókban, DVD lejátszókban és PC-kben ott kell lenni a másolásvédelmi mechanizmusnak, amely megakadályozza a jogvédett tartalmak megosztását az interneten.

A rendelkezés ellenzői szerint a döntés miatt újból drágulni fognak a TV-k és a PC-k, melyeknek ára jelenleg folyamatosan csökken. Bár az FCC nem követeli meg a felhasználóktól, hogy dobják ki régebbi eszközeiket, ezek az eszközök minden bizonnyal használhatatlanok lesznek, hiszen minden felvétel, amelyet a másolásvédelmi mechanizmust tartalmazó eszközön készítenek, titkosítva lesz, amit hagyományos eszközzel nem lehet visszajátszani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.