Hirdetés

Az IBM 300 millió dolláros chip-üzemet épít Kínában



|

Hirdetés

Az IBM mostani 300 millió dolláros beruházása a sanghai chip-technológiai üzembe, része annak a világszinten 5 milliárd dolláros fejlesztési csomagnak, amely támogatni kívánja a kék óriás aktívabb részvételét a világméretekben növekvő félvezető-üzletben. Az IBM már nem számít új jövevénynek Kínában, hiszen több jelentős üzemet működtet a távol-keleti országban, de ha megépül, közülük a legnagyobb a sanghai gyár lesz.

Eddig a vezető beruházást a 25 millió dolláros tőkéjű, Peking környéki China Great Wall Shenzhen Co. Ltd. együttműködésével létrehozott vegyes vállalat jelentette, amely a Nokia számára készít, a mobilkommunikációban használatos áramköröket. A Great Wall, egyébként Shenzhenben évente több mint egymillió asztali PC-t, notebookot és szervert gyárt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.