Hirdetés

Az IBM a Cobol modernizálására készül



|

Hirdetés


A cég hétfőn készül bemutatni Enterprise Cobol és WebSphere Studio Enterprise fejlesztői termékeinek új verzióját. A Cobol korszerűsítése kibővíti a Cobol alkalmazások élettartamát, melyek az IBM szakértői szerint több mint 200 milliárd kódsort tesznek ki szerte a világon.

Az Enterprise Cobol új, 3.3-as verziójával a nyelv kiterjeszthető lesz a webes alkalmazásokra, a SOAP ás HTTP protokollra. Azok a programozók, akik az IBM z/OS-al dolgoznak, kimenő XML-t tudnak generálni a Cobol adatszerkezetből, és együtt tudnak működni az Enterprise Java Beansszel (EJB).




A fejlesztők EJB-t tudnak írni Cobol 3.3-ban a WebSphere alkalmazásszerver nagygépi verziójához, a WebSphere z/OS-hoz, ami lehetővé teszi újrafelhasználható komponensek létrehozását, melyek más környezetekben is használhatók, például batch vagy CICS alkalmazásokban. A Cobol olvasó kiváltja a Java Native Interface-re (JNI) történő kézi kódolást a JNI kód automatikus generálásával, melyet a Cobol a Javával történő kommunikációhoz használ. Az Enterprise Cobol új verziója támogatja a DB2 adatbázis új változatát, a 8-as verziót is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.