Hirdetés

Az IBM a Linuxra való áttérést szorgalmazza



|

Hirdetés

„Elnökünk arra sarkalja az IT szervezetet, sőt az egész IBM-et, hogy térjünk át 2005 végéig a Linux-alapú asztali rendszerre”, olvasható Greenberg emlékeztetőjében. „Ez azt jelenti, hogy ki kell cserélnünk irodai, web hozzáférési és megtekintő eszközeinket nyílt szabványokon alapuló megfelelőkre.” Az új kezdeményezést támogatandó az IBM létre is hozott egy ún. Open Desktop programirodát, amely összehangolja Greendberg irodájának és az IBM kutatás-fejlesztési csoportjainak munkáját. A cég szóvivőnője szerint az emlékeztetőt Greenberg csak csapata néhány kiválasztott tagjának küldte meg, és szó sincs arról, hogy a cégnek konkrét tervei volnának a Linuxra való áttérésre. „Ez nem utasítás, hanem csak kihívás egy belső szervezet számára. Az IBM-nél rutin dolognak számít, hogy az IT csapat felszólítást kap, hogy teszteljék a házon belül az új platformokat és technológiákat”, így a szóvivő.

A Linux és az Open Office tavaly néhány nagy visszhangot kiváltó sikert ért el, pl. amikor híre kelt, hogy München önkormányzata és Izrael kormánya a Microsoft termékek helyett nyílt forráskódú szoftvereket telepítene, de a nyílt forráskód forradalma még nem jutott el a nagyvállalatokhoz, a Linux csak a kliens operációs rendszer piac 2.8 százalékát teszi ki, mondja Dan Kusnetzky, az IDC vezető elemzője, aki szerint ez a trend nem változik jelentőősen a következő három évben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.