Hirdetés

Az IBM ellenkeresetet adott be az SCO ellen



|

Hirdetés

„Az ellenkereset tényállásai az SCO azon erőfeszítéseiből erednek, hogy hibásan értelmez tulajdonhoz fűződő jogokat egy széles körben használt fontos technológia iránt, amivel akadályozza e technológia felhasználását a nyílt forráskódú közösségben”, áll a keresetlevélben. Az IBM jogászai külön is hangsúlyozták, hogy az SCO a Unixra szóló jogát kihasználva egyfelől tönkre kívánja tenni az AIX és a Linux operációs rendszert, ill. olyan dolgokból akar jogtalan haszonhoz jutni, amikhez valójában nincs is köze.

Az IBM azt is hangsúlyozza, hogy az SCO jogtalanul jár el, amikor vissza akarja vonni az IBM-től a Unix licencet, ill. amikor részesedést követel az AIX bevételből. A Novell 1995-ben eladott az akkori SCO-nak (amit a Caldera 2001-ben vásárolt meg) bizonyos Unix jogokat, de ezek között nincs olyan jog, ami a licencjog visszavonásának jogát garantálná. Amikor pedig az SCO licencdíjat próbál követelni a Linux felhasználóktól, olyan szoftverek után is pénzt követel, amelyek az IBM által kifejlesztett forráskódra is épülnek. A szabadalomsértési vádak az SCO négy termékére - UnixWare, Open Server, SCO Manager és Reliant HA - vonatkoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.