Hirdetés

Az IBM és a Microsoft megegyezett az e-commerce szabványáról



|

Hirdetés

És az e-commerce-nek eddig nem volt széles körben elfogadott szabványa. Illetve hatalmas viták zajlottak akörül, hogy mi volna a helyes megoldás. A főszereplők közül kettő, az IBM a világ legnagyobb számítástechnikai cége, és a Microsoft a világ legnagyobb szoftvercége úgy gondolta, nekik elég a vitából, és megegyeztek. Azaz az IBM adaptálta a Microsoft által kidolgozott megoldást. Az előzményekről fontos tudni, hogy a szabvány fejlesztését az IBM vezette Oasis csoport kezdte el, amelynek vagy 130 technológiai cég a tagja, többek között a BEA Systems és a Sun Microsystems is. Az Oasis által létrehozott ebXML szabvány azonban nem aratott osztatlan sikert. Talán mert egyszerre túl sok mindent akartak elérni vele. Valamivel később a Microsoft kidolgozta a maga SOAP szabványát, amely technikailag sikeresnek bizonyult, de az ebXML konkurenseként jelent meg. Az IBM nyomására azonban győzött a józan ész, és az Oasis a SOAP adaptációja mellett döntött. Az ebXML fejlesztését ennek ellenére is folytatják, s az első verzió piacra kerülését májusra jósolják, amikor a World Wide Web Consortium valószínűleg elismeri általános szabványként a SOAP-ot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.