Hirdetés

Az igazságügy szemmel tartja a Longhorn fejlesztést



|

Hirdetés

A minisztériumon kívül a perben érdekelt tagállamok is érdeklődéssel figyelnek minden változtatást, amit a Microsoft a Windows XP utóda beállításainak alapértelmezésén vagy a köztesszoftvereken hajt végre, olvasható a bírósághoz pénteken benyújtott beadványban. A beadvány a felperesek által készített helyzetjelentés a Microsoft viselkedéséről, s arról, miként tartja magát a 2002-es megegyezést követő ítélet előírásaihoz. A cég a hatóságokat információval látta el a Longhorn fejlesztéséről, és megkezdődtek a konkrét megbeszélések az operációs rendszer jövőjéről is.

A felperesek által összehívott technikai bizottság már teszteli az XP-hez készülő 2-es szervizcsomagot, ami kiterjed arra is, hogy miként viselkedik a Windows a harmadik féltől származó köztesszoftver termékekkel.




A jelentés foglalkozik a Microsoft kommunikációs protokoll programjával (MCPP) és azzal, hogy a cég milyen feltételekkel licenceli termékeit a PC gyártóknak. Elégedetten konstatálták, hogy a Microsoft egyszerűsítette a technikai dokumentációt az MCPP-vel kapcsolatban, miután áprilisban ezzel összefüggésben panaszok érkeztek az igazságügyhöz, valamint, hogy kikerültek a licencszerződésekből azok a megszorítások, melyek megtiltják a licencvásárlónak, hogy a Windows-zal kapcsolatban nem perlik a céget szabadalomsértésért.

Hiányolják viszont a jelentés szerzői, hogy még mindig nem írták alá az április 1-én nagy médiavisszhang közepette bejelentett megegyezést a Sunnal.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.